Worcation 2023 – vrijdag 30 juni

 

Om 10:15 leg ik alles in m’n mooie rode Beetle, voer in de navigatie het adres en met een beker warme koffie stap ik in de auto en ga op weg. Naar Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Ik rij via de afsluitdijk, deze route is 10 min langer volgens de navigatie, maar rijdt veel relaxter dan via Amsterdam. Op het moment dat ik m’n auto weg rij begint mijn worcation. Ik wil ontspannen rijden en na 2,5 uur sta ik voor de slagboom van het hotel.

1 minuut over 13:00, perfect! Aangezien ik vanaf 13:00 dankzij de kenteken-check de parkeerplaats op kan rijden. Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar, dus ik heb geluk. Met m’n handtas aan m’n arm loop in naar binnen op zoek naar de receptie.

WOW… wat een mooi gebouw (van binnen dan), super strak, netjes, groot. Nadat ik me meld en al direct m’n kamer ik kan (ipv de 15:00 afgesproken tijd), loop ik eerst naar m’n hotelkamer om deze bewonderen. Ik haal later m’n koffer ed wel op.

Nadat ik m’n spullen heb geïnstalleerd is het wel tijd voor lunch, dus ik doe ff wat luchtigere kleren en slippers aan en ga lekker richting strand.

Er zijn meerdere strandtenten, maar de dichtstbijzijnde spreekt me wel aan en ik zoek een plek, lekker met m’n voeten in het zand. Ik bestel lekker een kopje verse munt thee en een Carpaccio salade.

Heerlijk!! Nu voelt het echt dat m’n worcation is begonnen.

Omdat de weersvoorspellingen niet zo geweldig zijn voor dit weekend, besluit ik om deze dag vooral “vacation” te houden. Na de lunch wandel ik via het strand richting het noorden, met de flinke wind in m’n rug. Na een half uurtje ben ik het zand wel wat zat en ga via de boulevard richting het centrum. Lekker ff slenteren van winkeltje naar winkeltje… ik scoor direct een leuk borrelglaasje, straks even op zoek naar de slijterij voor m’n borreltje op de hotelkamer. En zie ook leuke armbandjes voor de kids en manlief en voor mezelf weer 1 van schelpjes. Vind ik leuk voor de zomer.

Met een Italiaans ijsje in m’n hand loop ik weer verder en eindig op een terrasje waar ik heerlijk ff koffie neem.

Hoe fijn is het dat je zo’n dag zonder op de tijd te letten kunt genieten van wat er gebeurd. Zo kom ik even in gesprek met een paar locals, super leuk. Tegen 18:00 begint het frisser te worden en besluit ik om terug te gaan naar het hotel. Kan ik nog even chillen op de kamer, opfrissen voordat ik om 19:00 naar het restaurant loop van het hotel waar een buffet mij opwacht.

Na een paar beschaafde bordjes met eten reken ik m’n drankjes af en ga ik heerlijk chillen op bed. Ik heb een zomers boek gescoord, dus ik doe m’n joggingspak aan en ga op bed liggen lezen, tot het tijd is om te slapen…

Laat hier je bericht achter voor mij!

12 + 5 =

Office & Design Lidia - VA - Drenthe - 0615351383
Chat openen
Whatsapp met Office & Design Lidia
Hoi hoi 👋
Kan ik je ergens mee helpen? Let me know!