Workshop handlettering

Ben jij op zoek naar een leuke activiteit met je medewerkers of juist met kinderen? Ik kan een workshop handlettering geven op elke gewenste locatie.

Office & Design LIDIA - Workshop handlettering

Wat is handlettering?

Handlettering is een creatieve techniek waarbij mooie letters en lettersets worden gecreëerd. Het is een manier om je eigen unieke en persoonlijke stijl te laten zien en het geeft een kunstzinnige uitstraling aan je werk. Handlettering is geschikt voor verschillende materialen, zoals papier, hout, glas en stof. Het is een ontspannende en creatieve activiteit die steeds populairder wordt.

Bij een workshop handlettering leer je de basisprincipes van handlettering en krijg je tips en tricks om je eigen stijl te ontwikkelen. Je kunt tijdens de workshop experimenteren met verschillende materialen en technieken en zo je eigen creatieve proces ontdekken. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt met handlettering, een workshop handlettering is een leuke en inspirerende manier om je vaardigheden te verbeteren en nieuwe ideeën op te doen.

Tips & tricks voor handlettering

Praktische tips en tricks voor handlettering zijn essentieel voor een succesvolle workshop. Hieronder vind je enkele belangrijke aandachtspunten die je kunnen helpen om je handlettering skills te verbeteren.

 1. Oefen met potlood: Voordat je begint met inkt, is het belangrijk om eerst te oefenen met potlood. Op deze manier kun je gemakkelijk fouten corrigeren en kun je je lettering techniek verfijnen.
 2. Maak gebruik van guidelines: Om ervoor te zorgen dat je letters recht blijven, is het handig om guidelines te gebruiken. Dit zijn hulplijnen die je kunt trekken om je letters op één lijn te houden.
 3. Experimenteer met verschillende lettertypes: Het is belangrijk om te experimenteren met verschillende lettertypes en stijlen. Dit helpt je om je eigen unieke stijl te ontwikkelen en om je creativiteit te stimuleren.
 4. Laat genoeg ruimte tussen de letters en woorden: Het is belangrijk om genoeg ruimte te laten tussen de letters en woorden. Dit zorgt ervoor dat je handlettering goed leesbaar blijft.
 5. Wees geduldig en neem de tijd: Handlettering vergt geduld en tijd. Wees niet te gehaast en neem de tijd om je werk te perfectioneren. Het resultaat zal het waard zijn!
 6. Gebruik goede kwaliteit pennen en markers: Tot slot is het belangrijk om goede kwaliteit pennen en markers te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je handlettering er professioneel uitziet en dat het langer mooi blijft.

“Oefening baart kunt”

Office & Design LIDIA - stappenplan workshop handlettering

Workshop handlettering bij Lidia

Bij de workshop handlettering volgen we de volgende stappen:

 1. Bedenk een quote of gebruik mijn voorbeeld
 2. Start op papier met potlood en maak een verdeling
 3. Gebruik eventueel een liniaal voor lijnen
 4. Start met schrijven/tekenen van de letters
 5. Ben je tevreden ga dan met een fineliner de letters overschrijven
 6. Wacht tot het goed droog is en gum dan alle potloodlijnen weg
 7. Werk eventueel bij of gebruik nu kleurtjes

En klaar is je quote!

“Workshop handlettering op maat”

Workshop handlettering

Mijn workshop handlettering is geschikt voor personeelsactiviteit, maar ook voor kinderen.

Laat me weten wat jij zou willen.

Op jouw eigen locatie

Wil jij de activiteit workshop handlettering bij jouw locatie?

Geen probleem, ik kom graag naar je toe!

Op externe locatie

Wil je graag op een externe locatie de activiteit workshop handlettering doen?

Ik kan de locatie voor je regelen. 

Tekenen en handletttering zat er al vanaf kleins af aan in

Als klein kind was ik veel bezig met tekenen en schrijven. Zelfs op de middelbare school was m’n agenda vol getekend met allerlei creaties.

Sinds ik in aanraking ben gekomen met zakelijk tekenen (dan mag het resultaat minder perfect getekend en geschreven zijn) heb ik het handlettering weer opgepakt. In combinatie met leuke doodles maak ik kaartjes voor mijn omgeving en op aanvraag.

Ik heb allerlei (meestal) online workshops en trainingen gevolgd om mijn tekentalent weer te activeren. Want iedereen kan tekenen! En dat laat ik graag zien in mijn workshop handlettering.

Wat zeggen anderen?

Workshop gevolgd in dorpshuis ’t Anker! Erg leuk.
Heel fijn en mooi dat je de materialen mee krijgt naar huis zodat je thuis kan oefenen. Het is een kwestie van oefenen oefenen en nog eens oefenen!
Aanrader!

– Iris Veldmeijer, deelnemer

Tijdens de handletteringscursus in ons dorpshuis wist Lidia de cursisten te motiveren om creatief met letters en woorden om te gaan.
– Alja Koers, Coördinator dorpshuis ’t Anker

Volg nu mijn workshop handlettering!

Laat hier je bericht achter voor mij!

8 + 11 =

Office & Design Lidia - VA - Drenthe - 0615351383
Chat openen
Whatsapp met Office & Design Lidia
Hoi hoi 👋
Kan ik je ergens mee helpen? Let me know!