Waarom een contentkalender gebruiken?

Zelf ben ik hierin een mooi schoolvoorbeeld…

Sinds april 2021 ben ik volledig aan mijn eigen bedrijf gaan werken. De opdrachtgevers die ik vanaf toen had was via mijn eigen netwerk en kon ik me daar volledig op focussen.

Ik had op dat moment wel verschillende pagina’s op social media waar ik een enkele keer wat plaatste, maar ik was online niet constant zichtbaar. En dus kreeg ik via die kanalen ook geen contact met potentiële opdrachtgevers.

Regelmatig iets plaatsen

Sinds een klein half jaar post ik met regelmaat een bericht op deze social media kanalen. En sinds ik vorige maand mijn website heb gelanceerd, plaats ik ook hier met regelmaat een nieuwe pagina, een blog, een nieuwe review etc.

En het leuke is dat ik nu contact maar met mijn volgers, bekenden en onbekenden en zelf ontvang ik reacties of ik wat voor de ander kan betekenen. En daar gaat het uiteindelijk toch om!

Tools gebruiken

Om overzicht te houden in wat ik wanneer plaats gebruik ik een kalender, ik maak een contentkalender in Trello. Over deze gratis tool schrijf ik binnenkort een blog.

Voordat ik een contentkalender ga bouwen, ga ik eerst brainstormen over onderwerpen. En dat gaat dan van A tot Z. Ik categoriseer dan deze onderwerpen en bepaal ik hoe vaak per week ik een bericht wil plaatsen. Hierna verdeel ik deze onderwerpen over het kwartaal waarvoor ik de contentkalender maak.

Met dit overzicht weet ik wat en welk onderwerp aan de beurt is en zo kan ik per week gaan schrijven. Het liefst een beetje vooruitwerkend, zodat bij vakanties en ziektes ik niet direct niet meer online zichtbaar ben.

Met alleen maar schrijven ben je er natuurlijk nog niet, maar het begin is er. Naast een goede tekst maak ik een mooie visual in Canva. Over deze gratis tool binnenkort meer. En dit alles plan ik in met gratis tools zoals Meta Business Suite en Buffer.

Nu ben jij aan de beurt!

Kun je hierbij hulp gebruiken?

Laat het me weten waar je tegenaanloopt zodat we hier een mooi plan op maat voor kunnen maken!

Office & Design Lidia - VA - Contentkalender

Laat hier je bericht achter voor mij!

7 + 4 =

Office & Design Lidia - VA - Drenthe - 0615351383
Chat openen
Whatsapp met Office & Design Lidia
Hoi hoi 👋
Kan ik je ergens mee helpen? Let me know!